Magabiztos léptek a pesti utcákon – Vágó Rékánál tervezett cipőt Dobó Kata

Szerző: Articsóka | Közzétéve: 2014. március 17., hétfő 10:00

Vágó Réka, a 2005-ben alapított REKAVAGO márka tervezője gyermekkora óta a művészek kreatív világát színesíti. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett egykori versenytáncos, korábban szerzett tapasztalatait és kreativitását ötvözve választotta a cipőkészítést szakmájának. A London College of Fashion-ön végzett művész, fiatalos és kozmopolita látás-módjával Magyarország legfontosabb cipő designerévé vált az utóbbi időben.

A Dobó Kata by REKAVAGO első kollekciója decemberben mutatkozott be, akkor nyolc alkalmi cipőt és öt, színben hozzáillő clutchot azaz borítéktáskát tervezett Vágó Réka és Dobó Kata közösen. A báli darabokból álló kollekció sikerét folytatva most újabb modellek kerültek a tavaszi kollekcióba: magas sarkúak és laposak is egyaránt, hogy megkönnyítsék a választást mindenki számára. Az új kollekció az átmeneti idő ideális viselete, melyek alap- és vidám tavaszi színekben is kaphatóak. A magas sarkú alkalmi és nyitott orrú lábbelik, valamint az Oxford cipők a casual vonalat erősítik, alap és trend színekben készültek, így jól kombinálhatóak a szezon ruháival és a hétköznapi alapdarabokkal is. A gyönyörű bőrből készült viseletek apró kis részleteikkel dobják fel a hétköznapokat és egyben visszautalnak az előző kollekció elegenciájára. A cipők mellé most is készülnek színben passzoló kiegészítők, a nők hétköznapjait megkönnyítő ún. Shopper táskák három különböző színű bőrből lesznek elérhetőek. A kollekciót a REKAVAGO saját üzletén kívül a Salamander hálózatában is lehet már kapni, illetve még további négy budapesti helyszínen. "Az új kollekcióba olyan cipőket terveztünk, hogy biztosan megkérdezzék, milyen márkájúak. A színek selymesebbek és továbbra is vonzzák a tekintetet." – mondja a tervező.

Szerinte a Dobó Kata by REKAVAGO kollekció egy újabb nagy lépés a REKAVAGO márka életében. Azzal, hogy sikerült Dobó Katát társtervezőnek megnyernie, egy olyan izgalmas kollekció született, amiben ötvöződnek az eddig „Rékás” vonások Kata eleganciájával, szépségével és az ő nemzetközi és hazai „Red Carpet” eseményeken szerzett tapasztalataival. Egy kifejezetten alkalmi modellekből álló kollekciót mutatnak most be, ami tökéletes kiegészítője bármelyik báli szezonnak, de elegáns tavaszi viseletnek is kiválóak.

„A tervezés során mindkettőnk ízlését és tapasztalatait beépítettük a cipőkbe és a táskába, ugyanakkor figyelembe vettük a trendeket, így egy igazán friss, divatos, ugyanakkor nőies és kifinomult kollekció született. Mindegyik modell közel áll hozzánk és tükrözi a magas sarkú cipőkről alkotott elképzelésünket, vagyis azt, hogy a szépség mellett a kényelem is szerepet kapjon. A kollekcióhoz tartoznak a cipőkhöz színben passzoló kiegészítő táskák is, amelyek egyszerre praktikusak, hiszen elfér bennük minden fontos, amire egy nőnek szüksége van, mégis elegánsan kompaktak, ahogy egy clutch-tól azt elvárjuk.”

A Dobó Kata by REKAVAGO egy nagyobb kollekció, amiből most az első hat cipőt mutatják be. A kollekció egyes modelljei, csak úgy, mint a híres francia divatház parfümje, külön sorszámokat viselnek, így valódi kuriózum lesz őket viselni. A táskából több színvariáció kapható majd, így akár a cipőkkel párosítva, akár külön viselve is jól működnek majd az outfitünkkel.

Dóbó Kata így mesélt a közös munkáról: „Az elmúlt években többször találkozhattam Réka cipőivel és mindig nagyon tetszett az, hogy nem csak szép, de kényelmes és hordható lábbeliket láttam.

Aztán egy tévéműsor felvételén találkoztunk személyesen és azt vettük észre, hogy már több mint fél órája csak cipőkről és színekről és formákról beszélgetünk. Valahol itt kezdődött az egész. Azt hiszem, elmondhatom, hogy kifejezetten egy hullámhosszon vagyunk, így nagyon zökkenőmenetesen és remek hangulatban zajlott a közös munka. Nagyon élveztem a tervezés minden fázisát. Ez olyan, mintha egy gyermekkori álom vált volna valóra, hiszen melyikünk nem ábrándozik kislányként arról, hogy híres tervező lesz, vagy arról, hogy lesz egy szobája, amiben csak cipőket tart majd.”

Vágó Réka termékeivel olyan attitűdöt képvisel, mely nőies, elegáns és kényelmével tökéletesen kiszolgálja viselőjét. Így akár a pesti utca is lehet olyan, mint egy red carpet, ahol magabiztosan vonulhatunk a kényelmes és csinos cipellőkben.


Megosztás
A cikk szerzője: Articsóka

Articsóka

Nem zöldség. Művészet. Kultúra. Interjú.

Hozzászólások